Hundarna - Dansk Svensk gårdshund  

Lilla Virregårds Kennel: Vi bedriver uppfödning av Dansk Svensk Gårdshund i liten skala. Lilla Virregårds Kennel registrerades i Svenska Kennelklubben (SKK) i början av 2022. Gårdshunden har historiskt sätt använts som vakthund, råttfångare och som sällskap. 

Dansk Svensk Gårdshund är generellt en frisk och sund ras som lämpar sig för diverse aktiviteter som agility, lydnad, spår, bruks och utställning etc. De är alerta och pigga familjehundar som älskar att bli aktiverade och gå på promenader, likväl som att slappa och mysa i soffan... eller korgen :). De signalerar gärna med skall när det kommer någon och är ofta duktiga jägare.

Vi har i nuläget inga planerade kullar.

Kull 2 - vintern 2022/2023 - 
SÅLDA 

3 st tikar och 4 st hanar.  

Födda den: 19/12 2022
Beräknad leverans: 13/2 2023

Mor: Hurrelvingens Sarolea (reg. nr: SE54511/2017)  HD: A, Utställd med HP som valp.

Far: Gartnervejens Niodhug af Rind (reg.nr: SE55527/2014): HD: B, Utställd med Excellent och CK i öppen klass.

Valparna är registrerade i SKK och är chipade, veterinärbesiktade, vaccinerade och avmaskade vid leverans. 

Nedan: 3 st tikar och 4 st hanar. Från vänster - Lilla Virregårds: Simon, Lilly, Selma, Bosse, Otto, Freja och Vincent.

Tidigare kullar

Kull 1 Födda: 27/6 2021 - Sålda 

Hurrelvingens Sarolea (reg.nr: SE54511/2017) HD:A, Utställd med HP som valp.

Kråkeberga Gårds Black Fricco /reg.nr: SE39555) HD:A, utställd med Excellent i öppen klass.

Sex stycken valpar: Lilla Virregårds Sigge, Lovis, Edith, Max, Leo och Sam

Våra hundar:

Hurrelvingens Sarolea (Lea)

f. 2017. Skojigare och gosigare vovve får man nog leta efter. Lea är vänligheten personifierad och älskar det mesta och de flesta, men mest gillar hon mat. Hon stortrivs upp och ner i famnen där man ska klia henne på magen. Hon tycker att harar och kaniner är superspännande, men har förstått att om man hänger med matte och husse istället för att jaga, så får man gå lös. En klipsk hund. Hon gillar all form av aktivering och är en baddare på att fånga möss och att vakta sin trädgård. (Det sist nämnda en liten detalj som vi dock är måna om att inte uppmuntra).

Lilla Virregårds Sigge (Sigge)

f. 2021. Sigge kommer från vår egen och allra första kull och är en dunderhärlig individ. Han har ett supertemperament och gillar alla hundar och människor. En trygg och nyfiken kille, som älskar att gosa och busa. Han har en del jakt i sig och är väldigt förtjust i att hänga med ut i stallet. 

RIP - VT Stud Tor (Theos) f. 2007 . Theos var en underbar familjehund som var med oss i hela 16 år. Han älskade att utforska världen och var en filosof och äventyrare i samma lilla kropp. Theos var även en berest herre och fick tidigt möjlighet att beskåda teaterlivet, men från bakom scenen. Han var mycket bra på att vakta logen. Men allra mest tyckte han om promenader och han älskade att hoppa agility - då trivdes han som bäst. Theos hade ett stort hjärta och mycket integritet. Vi saknar honom mycket och han finns för alltid kvar i våra hjärtan. ❤️